#کلاس های مهارتی طرح حرفه ای شو

اهداف ما از برگزاری کلاس های مهارتی

حرفه ای شو
مقاله مهارتی
مقاله تجربه كلاس هاي مهارتي دبيرستان مهندس نجفي در مجله مشاور مدرسه وزارت آموزش و پرورش

طرح حرفه ای شو مسیری است در برگزاری کلاس های مهارتی(پنجشنبه های مهارتی) که از سال 96 در دبیرستان مهندس نجفی در حال اجراست. اما هدف ما از برگزاری این کلاس ها چیست و چرا معتقدیم که باید ساعت های ویژه این مهارت ها اجرا گردد؟

در نظام آموزش و پرورش يكي از مهمترين اهداف دوره متوسطه اول، هدايت دانش آموزان در مسير انتخاب رشته مي باشد. اين مسير با عنوان رسمي "هدايت تحصيلي" در پایه نهم اجرا می گردد. اما آیا واقعا این انتخاب مهم که جزو موثرترین بزنگاه های زندگی دانش آموزان می باشد، صرفا در یک سال قابلیت اجرا خواهد داشت؟

قطعا این فرآِيند مهم باید از سال های پیش تر آغاز گردد.

دانش آموزان پایه هفتم سه سال فرصت خواهند داشت تا با تعداد زیادی از مشاغل مورد نظر خود آشنا شوند.

فرزندان ما از کودکی افراد مختلف را در مشاغل مختلف می بییند، البته بیشتر در رسانه! مانند پلیس!

و یا از منبع دیگری به نام والدین محترم که معمولا الگوهای ثابتی مانند دکتر، مهندس و ...

ولی ما معتقدیم که باید مشاغل را با انجام آن به دانش آموزان معرفی کرد.

حضور در فعالیت های مهارتی باعث می شود دانش آموزان واقعیت های هر رشته را با شنیده های آن مقایسه و انتخاب بهتری داشته باشند.

متاسفانه والدین محترم هم با اینکه از ابتدای تولد در کنار فرزند خود بوده اند، ولی معمولا قضاوت های کاملی درخصوص فرزند خود ندارند. شاید یکی از علل اصلی برای این مشکل را باید آرزوهای شغلی ایشان برای فرزندشان و عدم امکان مقایسه وی با دیگر همسالانش مي باشد.

شايد بهتر باشد كه با اين تجربه آشنا شويد:

در سال های ابتدایی برگزاری کلاس های مهارتی در دبیرستان مهندس نجفی یکی از مادران محترم به دفتر بنده(معاونت آموزش) مراجعه نمودند. مشکل ایشان عدم توافق با فرزندشان در انتخاب کلاس مهارتی بود. در خلال بحث ایشان صریحا نظر واقعی خود را بیان نمودند:

"به نظر میاد که دلیل اصلی از برگزاری این کلاس ها در مدرسه شما، صرفا یک حرکت تبلیغاتی باشه و نتیجه خوبی را برای دانش آموزان در پی نخواهد داشت."

بنده از ایشان خواهش کردم که اجازه بدهند فرزندشان در کلاس انتخابی خودش که تعمیرحودرو بود شرکت کند! ایشان هم پذیرفتند.

علاقه و استعداد این دانش آموز پس از چند جلسه چنان آشکار شد که همان مادر محترم بعد از چند ماه با بنده تماس گرفتند و ضمن تشکر، تقاضا داشتند که فرزندشان در تعطیلات تابستان در تعمیرگاه مربی کلاس شاگردی کند. که البته بنده شدیدا با این درخواست بدليل تضاد با قانون مخالفت کردم.

همواره يكي از بهترين توصيه هاي تربيتي براي ارتقاء عزت نفس و در نهايت اعتماد به نفس نوجوانان، مهارت آموزي به ايشان مي باشد.

نوجوان با ارائه مهارت خود به ديگران و دريافت بازخورد تشويقي از ايشان به خود مي بالد و خود را ارزش آفرين خواهد يافت.

مدرسه به عنوان خانه دوم دانش آموزان بايد شادابي و نشاط خود را حتي در جنبه هاي آموزشي حفظ كند. پنجشنبه هاي مهارتي روزي متفاوت با روزهاي ديگر هفته مي باشد كه دانش آموزان در كلاس هايي متفاوت(عملي و كارگاهي) و به انتخاب خود شركت مي نمايند.

تجربه برگزاري كلاس هاي مهارتي از سال 96 در دبيرستان مهندس نجفي و ارائه اين تجربه به جشنواره ملي نجربه اثر بحش وزارت آموزش و پرورش موفق به كسب رتبه برتر كشوري در اهواز شد.

تجربه برگزاري كلاس هاي مهارتي از سال 96 منجر به درخواست مجله مشاور مدرسه متعلق به وزارت آموزش و پرورش براي انتشار اين تجربه گزديد.

اين مقاله در شماره 52 (بهار 98) اين مجله به چاپ رسيد.

براي مشاهده آنلاين اين مقاله اينجا كليك كنيد.